Кинг Конг (King Kong)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Нова Зеландия, 2005, 187'
Режисьор: Питър Джаксън
Сценарий: Мериън С. Купър, Едгар Уолъс, Питър Джаксън
Участват: Наоми Уотс, Ейдриън Броуди, Джак Блек, Джейми Бел, Анди Съркис и други
Приключенски екшън, Фантастика, със субтитри, английски

След поредицата от заслужени награди Оскар режисьорът Питър Джаксън (трилогията “Властелинът на пръстените”) отново атакува световния боксофис с поредната си мегапродукция “Кинг Конг”. Римейк на класическия филм от 1933 г., сега Джаксън, на когото са платени 20 млн. долара да режисира филма, е доразвил историята и е добавил и много нови персонажи и събития. За осъществяването на замисъла голяма роля играе и студиото за специални ефекти Weta Digital, с което режисьорът вече е работил и върху “Властелинът на пръстените”. В перфекционизма си екипът е направил точно копие на Ню Йорк от 1933 г, като са добавени и най-малките подробности.
 
Предвид името си Питър Джаксън е имал свободата да прави каквото реши за добре и е разполагал с внушителния бюджет от 207 млн. долара. В последния момент той успя да се пребори с продуцентите си и по кината зрителите ще видят пълната над 3-часова епопея за гигантската горила, заснета изцяло в Нова Зеландия. Джаксън се е доверил на своя приятел и актьор Анди Съркис да “влезе в кожата” на 15-метровата горила. Предишното превъплъщение на Съркис беше в ...  Амгъл във "Властелинът...".
 

Америка през 30-те е място, където трудно се живее. Обхванати от Голямата депресия, жителите на Ню Йорк също са без работа и всичко е в криза. Проблемите съпътстват и актрисата Ан Дароу (Наоми Уотс – “Предизвестена смърт” 1 и 2, “21 грама”), която остава на улицата. Щастието й се усмихва и тя се среща с авантюриста Карл Денхам (Джак Блек – “Свалячът Хал”, “Рок училище”).
 
Освен предприемач той е запленен от киното и идеята да стане голямо име в кино индустрията. По негово предложение подбран екип, начело с него, сценариста Джак Дрискол (Ейдриън Броуди – “Пианистът”, “Усмиряване” ) и актрисата Ан Дароу заминават за далечен остров, където според легендите живее гигантска праисторическа горила на име Конг. Целта е да бъде направен филм за нея, с който Карл да се прочуе. По време на пътуването си Джак и Ан откриват, че са влюбени един в друг.
 
Идилията им се разваля, когато пристигат на “Островът на черепа” и там ги очаква първата неприятна изненада. Местните жители никак не са дружелюбни и отвличат Ан, за да я превърнат в жертвоприношение за горилата, която наистина съществува. Освен че трябва да я спасява, екипът застава между свирепите коренни жители, горилата Конг и динозаври, които са оцелели хиляди години на мистериозния остров. След огромни препятствия и трудности горилата Кинг Конг е заловена и е транспортирана с кораба обратно в Ню Йорк. Там огромното хищно създание успява да избяга и се изправя срещу най-безмилостния си враг досега – човекът.
 
Официален сайт: http://www.kingkongmovie.com
 
 
Сподели.