Peter Jackson: "Кинг Конг израстна пред очите ми като дете!"

Pinterest LinkedIn +

Режисьорът Питър Джаксън (Peter Jackson) постигна забележителен успех с римейка си на класиката "Кинг Конг"(King Kong), получавайки зашеметяващи ревюта за бляскавия си филм, още преди да тръгне по световните театри.

Суперлативите валят - "наистина гениална творба", "направо спира дъха" и т.н.

Пътят към този успех обаче е дълъг и прекъсван от не едно препятствие. Джаксън започва да пише сценария за "Кинг Конг" още преди да се заеме с донеслата му световна слава трилогия "Властелинът на пръстените".

След което обаче, недоволен от написаното, го захвърля и се заема да напише чисто нов сценарии. А в скорошно интервю за сайта timeout.com разкрива, че всъщност дори не си спомня как си е представял филма в началото:

"Честно казано, нямам представа дали филмът се е получил така, както си го представях в началото, защото в един момент става невъзможно дори да си спомниш какво си си представял. То еволюира толкова много във времето, че забравяш. То е като да гледаш как расте едно дете, просто се случва пред очите ти. И е много вълнуващо."


Зашеметяващи специални ефекти съпътстват продукцията на Джаксън

Сред възторжените отзиви се промъква само една лека въпросителна, по отношение на дължината на лентата - цели три часа. Дали един привидно приключенски филм заслужава това - според Джаксън "Кинг Конг" е много повече от приключенски екшън с русокоса героиня.

"Не направих този римейк, защото мислех, че мога да го направя по-добър от оригинала или защото имах наум каквито и да било подобрения. Направих го, защото съм влюбен в оригинала. А той е класика и винаги ще си остане такава. За първи път го видях на 9 години и се разплаках на края - това усещане остана завинаги в мен. То е повече от обикновено съжаление към Конг - то е чувство на вина, защото това е единственият възможен край за него. Срещата му с човечеството по никакъв начин не би могла завърши по друг начин, заради нас самите. И оттам идва силата на финала."

Сподели.