Кендъл Дженър детронира Жизел Бюндхен като най-високоплатения модел в света

Pinterest LinkedIn +

От 2002 г. насам Жизел Бюндхен води класациите на "Форбс" за най-високоплатен модел в света.

След като красавицата се раздели с модния подиум през 2015 г., беше въпрос на време някой да грабне короната ù. Този някой, може би очаквано, е 22-годишната Кендъл Дженър. Освен че произлиза от изключително заможно семейство, младата дама натрупа доста активи от рекламни договори с едни от най-големите световни марки като "La Perla", "Adidas" и "Estee Lauder".

Публикация, споделена от Kendall (@kendalljenner) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

През тази тя година бе и част от рекламните кампании на "Fendi" и "Alexander Wang", както и на китайския "Ochirly" и на филипинския "Penshoppe". В допълнение двете със сестра ù Кайли Дженър развиха своя модна линия. Красила е и кориците на много списания.

След всичко това "Форбс" изчислява, че през изминалите 12 месеца Кендъл е заработила 22 млн. долара. Те не са повече от парите, спечелени от Бюндхен, когато е била активен модел, но са повече от приходите ù днес. През 2016 г. горещата бразилка е увеличила сметката си с 30 млн. долара, а през тази – със 17,5 млн. В класацията на най-богатите модели влизат още Бела и Джиджи Хадид, Адриана Лима, Карли Клос, Роузи Хънтингтън-Уайтли, както и Ашли Греъм, която разруши догмите на бизнеса, впечатлявайки с по-пищните си форми.

Публикация, споделена от Kendall (@kendalljenner) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Сподели.