Кейти Пери е MTV Artist of 2011

Pinterest LinkedIn +

С рекордните пет No.1 сингъла от третия си студиен албум, Teenage Dream, Кейти Пери (Katy Perry) стана първият Артист на годината на MTV. Кандидатурата на 26-годишната американка, изравнила рекорда на Майкъл Джексън (Michael Jackson), поставен с Bad, когато след Teenage Dream, California Gurls, E.T. и Firework, през август Last Friday Night (T.G.I.F.) покори американския чарт за сингли Hot 100, е натежала пред тази на 23-годишната британка Адел (Adele), която приключва 2011 г. като най-продаваната изпълнителка в света.

Дискусията по определянето на първия носител на тази титла в историята на медията, осъществена от седемчленната комисия, натоварена с отговорната задача да определи победителя в тази и още няколко категории, бе отразена в програмата на MTV по-рано тази седмица. Въпреки че не й бе присъдена топ титлата, Адел не остана с празни ръце – MTV избра пилотния сингъл от "21", Rolling in the Deep, за Песен на 2011 г. Нейни подгласници в тази категория останаха Super Bass на Nicki Minaj и We Found Love на Риана.

Въпреки че несъмнено бе една от най-успешните години в кариерата му, 2011-та не донесе MTV титлата Артист на електронната денс музикална сцена на David Guetta, а на Skrillex, чието име стана достояние на широката публика най-вече във връзка с факта, че е един от продуцентите на новия албум на Korn. Въпросната категория е диференцирана, тъй като според MTV този музикален стил е станал особено популярен сред младата аудитория.

Медията се е допитала директно до последната, давайки й думата при определянето на носителя на титлата Най-добър концертен пърформанс на годината - Thirty Seconds to Mars с Hurricane.


Сподели.