Бойко Борисов поведе на Бербатов за "Футболист на годината", класацията се превърна в пълен фарс

Pinterest LinkedIn +

В абсолютна атракция се превърна тазгодишното издание на класацията "Футболист на годината" (2011), чието крайно подреждане се определя от феновете в България. В анкетата, в която своя вот до 29 ноември на обяд бяха дали 6432 души, убедителен водач бе не друг, а…. премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят е включен в надпреварата като картотекиран в БФС играч на третодивизионния Витоша Бистрица, а до горепосочения момент за него бяха гласували общо 2593 човека. С едва 1613, на втора позиция го следваше звездата на Манчестър Юнайтед и бивш капитан на националния ни отбор - Димитър Бербатов (разлика от общо 15%).

Челната тройка завършваше вратарят на холандския Твенте и представителната ни гарнитура Николай Михайлов със съвсем скромния принос от 377 гласа.

Още по-интригуващ казус се получи с появата в класацията на футболист на петодивизионния отбор Шипка Драгор - Васил Лукаев. 23-годишният аматьор от Пазарджик доскоро стоеше на четвърто място в подреждането, преди първоначално да бъде отстранен заради съмнения за фалшиви гласове в негова полза, а по-късно пак върнат в подреждането, след като организаторите не успяха да открият нередности във вота.

Така, Васил Лукаев се завърна на престижната пета позиция с 280 гласа, пред втория капитан на Левски - Владо Гаджев с 219.

И докато ние се забавляваме с аномалиите в тазгодишното издание на "Футболист на годината", може би е редно да се запитаме, дали след като доскоро народът даваше своя наказателен вот единствено за управляващите, не е решил вече да го стори и с "твърде качествения" ни футбол.


Сподели.