Катлийн Кенеди повдига завесата над Star Wars: Episode VII

Pinterest LinkedIn +

Disney определено създадоха новината на 2012 г. със закупуването на LucasFilms и обявяването на цяла нова поредица филми от култовия франчайз Star Wars (Междузвездни войни).

Знаейки с колко сериозен материал и заклети фенове се заемат, те подсигуриха режисирането на първия филм от новата трилогия от не кой да е, а Джей Джей Ейбрамс (J. J. Abrams), който в момента работи по друга класическа поредица - Star Trek (Стар Трек).

Всеки киноман, запознат с методите на Ейбрамс обаче, е наясно, че всичко около проектите му се държи в тайна - подход, към който президентът на LucasFilms Катлийн Кенеди (Kathleen Kennedy) явно няма да се придържа.

"Когато снимаме навън, ще е невъзможно да пазим случващото се в тайна и смятам, че трябва да направим точно обратното. С фенове като тези на Star Wars мисля, че има неща, които просто не трябва да се крият", сподели Кенеди.

Взимайки си поука от лошия опит с продукции като Prometheus (Прометей) и John Carter (Джон Картър от Марс), Disney са решили да разкриват по малко информация за новия проект, без обаче да издават важни детайли около историята.

Подобен подход - с постоянно информиране чрез социалните мрежи - в момента прилагат Марк Уеб (Marc Webb) и Брайън Сингър (Bryan Singer), докато снимат новите си филми The Amazing Spider-man 2 (Невероятният Спайдър-мен 2) и X-Men: Days of Future Past.

Star Wars: Episode VII се очаква в киносалоните през 2015 г., като вече е сигурно участието на Харисън Форд (Harrison Ford), Кери Фишър (Carrie Fischer) и Марк Хамил (Mark Hamill).

Сподели.