EA сключи ексклузивна сделка с Disney за производството на Star Wars игри

Pinterest LinkedIn +

Само два дни след световните чествания на May the Fourth на 6 май Electronic Arts обяви влизането в сила на ексклузивен договор с Disney за производството и издаването на игри, базирани на Star Wars вселената.

Цифровото изражение на сделката не се разкрива, както и кои екипи от студиата на EA ще работят по новите игри.

Става дума за оригинални заглавия, ориентирани към хардкор геймърите, които ще заимстват елементи от филмите, но няма да са базирани на тях – "те ще бъдат изградени върху напълно нови истории и ще представят ново геймплейно изживяване", заявява президентът на EA Frank Gibeau.

Студиата, на които ще бъде възложена разработката на новите игри, са Visceral Games (Dead Space), BioWare (Mass Effect, Star Wars: The Old Republic, Star Wars: Knights of the Old Republic) и DICE, чийто енджин Frostbite 3, внедрен в Battlefield 3, ще захранва всички продукции.

Сделката между компанията-лидер на европейския гейм пазар и Disney става факт само месец след закриването на производствения отдел на LucasArts.

Disney все пак ще продължи да разработва Star Wars игри чрез своите собствени студиа, но това ще са casual заглавия, предназначени за мобилните и социалните платформи.

Сподели.