Kasabian се завръщат в студиото

Pinterest LinkedIn +


Музикантите от алтърнатив рокгрупата Kasabian са готови с 18 нови парчета за втория си албум. Въпросът, който стои пред британската група, обаче, е дали да влязат в студио за записи или да се отдадат на концертна дейност, разкрива Billboard.

Понастоящем младата банда открива за концертите на Oasis, които са на американско турне в подкрепа на последния си албум, "Don’t Believe The Truth".

"Наистина е страхотно; това е последното ни турне за тази година", споделя фронтменът Том Мейгън (Tom Meighan) пред Billboard.com. "Невероятно е, че имаме възможността да приключим годината с Oasis, които са герои за нас. Обожаваме да свирим наживо, а Америка е просто още едно място за изява. Но е много трудно да я обхванеш цялата, толкова е обширна. Тази година беше наистина невероятна."

Групата е на четвърта поред обиколка на Щатите, където се радва на изключително топъл прием. След издаването на едноименния си дебют през март т.г., родил хитове като "Club Foot" и "Processed Beats", Kasabian се превърнаха в истинско събитие на Острова и отвъд океана. Мейгън описва електронно обработените шумове, включени в диска, като допълнителна съставка към иначе съвременно звучащата им музика: "Виждам нещата като една торта и това е част от украсата отгоре", казва той. "Горе-долу такава е ролята на електрониката при нас. Ние сме големи фенове на Kraftwerk и други подобни групи. Просто решихме да добавим такива елементи като подправка, но всъщност не сме електронна банда."

В края на годината, и по-точно през ноември, Kasabian ще издадат и DVD със запис наживо от концерта им в Брикстън Академи "Live at Brixton Academy". Що се отнася до втория албум, според Мейгън той няма да е толкова суров като първия; сред новите парчета са "Shoot the Runner" и "Stuntman", като второто вече е свирено по концерти.

Певецът добавя: "Той ще бъде доста по-силно вътрешно свързан, един определено секси рокендрол албум с наистина невероятни записи. Това ви го обещавам."

Сподели.