Карл Лагерфелд без евфемизми за Адел, Лана Дел Рей, Обама, руските мъже и др.

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестният моден дизайнер Карл Лагерфелд изрази своето становище по редица актуални, значими за социалното общество теми, в това число кръвопролитията в Сирия, расизма във футбола, декларацията на Барак Обама, че "заслужава" да бъде преизбран (за президент на САЩ) и икономическата криза в Гърция, влизайки в ролята на гост редактор на разпространявания в цял свят безплатен ежедневник Metro.

Освен по политически теми обаче, 78-годишният германски моделиер и фотограф споделя отношението си към отделни представители на модерната музикална сцена, като се започне с Адел и Лана Дел Рей.

"Предпочитам Адел и Флоранс Уелш. Лана обаче също не е никак лоша за съвременен артист. Моментът принадлежи на Адел. Е, тя е бая дебела, но има хубаво лице и великолепен глас. Лана Дел Рей пък изглежда точно така, както трябва да изглежда една модерна изпълнителка. На всичките си фотографии е много красива. Дали е като конструкция с всичките нейни импланти? Тя не е единствената с импланти."

(Самата Адел не веднъж е подчертавала, че килограмите й не я притесняват и се чувства отлично в собствената си кожа, а хората, които имат проблем с теглото й, просто не я интересуват.)

Що се отнася до M.I.A. и нейния "неприличен" жест, видян от над 114 млн. телевизионни зрители по време на шоуто на полувремето на Super Bowl 2012 на 5 февруари – най-голямата телевизионна аудитория в историята (самият мач за купата на NFL e бил наблюдаван от 111.3 млн. души), Лагерфелд не е особено впечатлен:

"В наши дни хората вдигат среден пръст за щяло и не щяло, без това да е особено културна проява. Всеки го прави, превърнало се е в масов лош навик, така че какво толкова е станало?"

Между Лана Дел Рей и M.I.A. Лагерфелд коментира и красотата на руските жени: "Ако бях жена и живеех в Русия, щях да съм лесбийка, тъй като мъжете там са ужасно грозни. Има няколко изключения, като гаджето на Наоми Кембъл, но като цяло в Русия можете да видите най-красивите жени и най-грозните мъже."

Целият материал на Лагерфелд може да бъде прочетен тук.


Сподели.