Капитан Америка: Първият отмъстител (Captain America: The First Avenger)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 125 мин. Режисьор: Джо Джонстън Сценарист: Кристофър Маркъс С участието на: Крис Евънс, Хуго Уийвинг, Томи Лий Джоунс и др. Екшън, фентъзи

За филма:

Поредната екранизация по популярен супергерой на Marvel Comics оживява на екран благодарение на режисьора Джо Джонстън, понатрупал солиден опит с блокбъстърите след работата си над "Джурасик Парк III" и The Wolfman.

Той поверява главната роля в продукцията на Paramount на младока Крис Евънс, който помним най-вече от хитовия "Улични крале" (2008), във второстепенните роли обаче откриваме далеч по-изявени имена като Хуго Уийвинг, Томи Лий Джоунс, Стенли Тучи и др.

Нежната компания в каста пък осигурява не особено познатата на масовата публика Хейли Атауел. Типичният летен хит носи със себе си мотото за истинско визуално забавление, още повече, че е реализиран в модерния триизмерен формат, което обяснява и високия му бюджет от 140 милиона долара.

Историята:

Младият Стийв Роджърс, физически недоразвито момче, е обявен за негоден да служи в американската армия. Мечтата му обаче е на път да се реализира, след като той получава възможност да се включи като доброволец в експериментална програма. Изненадващо, Стийв се превръща в мечтания супер войник и скоро осъзнава, че съдбата на Америка виси на собствените му рамене.


Сподели.