"Канал 3" става "Нова нюз"

Pinterest LinkedIn +

Компанията "Нова броудкастинг груп", собственик на "Нова телевизия", задава нова посока в развитието на "Канал 3". Идеята на ръководството е да запази и надгради профила на телевизията, след като го добави към богатото си портфолио тази година. От 4 януари 2021 г. "Канал 3" се превръща в новинарското продължение на "Нова телевизия" с напълно обновена визия и новото име – "NOVA NEWS".

Обновеният канал ще послужи като отправна точка в моменти на актуални събития с извънредни включвания директно от най-горещите точки. Зрителите ще имат възможност да проследяват важните местни, национални, европейски и световни теми от деня с новини на всеки кръгъл час. "Нова нюз" ще използва опита на новинарския екип и ресурса на "Нова телевизия", като развие вече съществуващото съдържание на канала.

През януари "Нова нюз" ще използва опита на новинарския екип и ресурса на "Нова телевизия", за да стартира с обновена програма, в която са запазени спечелилите доверието на зрителите през годините емблематични предавания на "Канал 3", сред които “Патарински LIVE”, „Денят на живо“ и „Офанзива“, както и директните излъчвания на всички значими за обществото ни икономически, политически, социални и културни събития. Част от програмата на "Нова нюз"  ще бъдат и утвърдените публицистични предавания и опитни лица на "Нова телевизия", които ще допълнят съдържанието на обновения новинарски канал в началото на следващата година. 

"В момента такъв канал в България няма. Особено в ситуация на пандемия, хората са жадни за информация, която да се подава постоянно", казва едно от лицата на "Нова телевизия" Николай Дойнов.

"Дори аз имах приятели, които миналата година казваха, че никога не гледат новини, но вече след 2020 година и това, което се случи на целия свят - кризата с COVID-19, последствията от нея, те акцентираха вниманието си върху новините и актуалните предавания", допълва директорът на "Новини и актуални предавания" Миляна Велева.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.