Какво са "специални" залози и как да ги използваме?

Pinterest LinkedIn +

В света на онлайн залозите имате наистина огромен избор, на който да се насладите. Освен на стандартните спортни залози, можете да поставяте своите прогнози с истински пари и на специални залози. Такива специални залози ще откриете в популярния Palms-Bet, така и в редица други не по-малко известни лицензирани букмейкъри у нас. Но преди да се впуснете в начинанието, наречено специални залози, нека внесем яснота относно тяхната същност, какво представляват и как изобщо работят.

Какво представляват специалните залози?

Специалното в специалните залози е събитието, на което залагате. В спортните залози вие давате прогноза за определени елементи или за крайния резултат от дадено спортно събитие. При специалните залози събитията не са спортни, те са специални. Става дума за широк кръг от обществено значими, социални, културни и дори политически събития. И като казахме политически, трябва да отбележим, че именно политиката е най-популярната ниша в специалните залози. Много букмейкъри предлагат подобни залози – кой ще е следващият президент на САЩ (или на друга държава), но и какви ще са последиците от определено международно събитие и така нататък.

Популярни видове специални залози

Освен политически, специалните събития, могат да отразяват живота в сферата на шоу бизнеса, на културата – например, наградите Оскар – и много други важни събития от типа на Нобеловите награди, победители в популярни риалити формати, личности на годината, музикалния бранш (награди на МТВ). Освен крайните победители в подобни състезания, специалните залози ви предизвикват да отгатвате срещу пари и други факти. Специалните залози, точно както спортните, имат разнообразни пазари. Ето пример за някои много популярни такива: какъв ще е полът на следващото дете на принц Хари и Меган, кой ще е спортист на годината в дадена държава и други. И като казахме държави, отбелязваме веднага, че специалните залози са толкова ярко заложени в някои букмейкърски спортни програми, че често те ги подреждат не само по раздели (политика, култура, шоу бизнес и други), но и по държава. Така например, в някои страници за залози ще намерите цял сектор със специални залози за политика, върху който ако кликнете, можете да избирате събития от отделни държави.

Как да направим специален залог?

Процедурата за поставяне на специален залог не се отличава по нищо от процедурата за поставяне на спортен залог. Ключов момент тук е да намерите букмейкър, който предлага специални залози. Естествено, ако сте начинаещи в този тип прогнози, добре би било да изберете страница, в която има богато разнообразие от специални залози. Така ще намерите нишата, в която имате повече познания, респективно и шансове за печалба. Между другото, това е и един от основните съвети на специалистите по повод специалните залози, а именно да избирате сфера, от която разбирате и в събитията на която сте в час. Ако следите обществения живот на дадена държава, заложете на политическо събитие. Ако сте музикални фенове, подберете специален залог на музикални награди. След като изберете конкретната област и даденото събитие, на което искате да заложите, просто въведете сума за вашата ставка. Потвърдете своя залог и ще го видите като активен в своя електронен фиш. Както е и при спортните залози, някои специални залози се уреждат напред във времето, тоест за резултата им ще трябва да почакате. Ако трябва да сме по-точни, повечето специални залози са такива. Обикновено, залозите за избор на президент, за победител в конкурс и така нататък се отварят доста преди началото на изборните кампании или преди започването на конкурса.

Специалните залози намират все по-широко приложение в букмейкърите. Те бяха и единствените залози, на които можехте да залагате, когато спортният свят бе заключен в клопката на коронавирусната пандемия. Очевидно е и, че след разхлабване на мерките и стартиране на спортните събития, интересът към специалните залози е налице и днес.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.