Какво правим, когато няма wi-fi и ток?

Pinterest LinkedIn +

Лято, слънце, море... Най-накрая сте се махнали от офиса и сте отпътували на идеалното местенце – закътано, далеч от шумотевицата на буйстващите скандинавски туристи и от оня, дето вика "Царевицаааааа!". Прелест! Прибирате се в стаята си в малкото уютно хотелче и...

И ви обхваща манията да си проверите Фейсбука, Туитъра и Инстаграма. Хайде, познаваме се – няма нужда да отричате. И ние сме като вас: откъснати от интернет връзка за по-дълго от ден-два се чувстваме все едно някой ни е спрял кислорода.

Няма проблем, носите си верния MacBook, но се сблъсквате с поредния казус – в стаята няма wi-fi, а само една интернет дупка в стената (позната също като Ethernet порт). Шегуваме се доста с родните курорти, но този проблем е по-често срещан извън България. Чужденците сякаш още не са дорасли до този лукс, наречен "безжична връзка", или поне не искат да го споделят с досадни туристи.

За добро или лошо, MacBook, а и някои други модели преносими компютри, от известно време са загърбили Ethernet свързаността. Затова за да се вържете за интернет дупката, ще ви трябва допълнителен конектор. Точно такъв е Kanex USB-C to Gigabit Etherner Adapter (цена 59 лв.) - Etherner адаптер за MacBook 12 и компютри с USB-C порт.

Казано с две думи, с този адаптер можете да свържете вашия MacBook 12 към жичен интернет изход. Подходящ за използване както у дома, така и в хотелски стаи, конферентни зали и т.н. Няма нужда от допълнително захранване или драйвери – говорим за обикновен кабел, все пак.

HN-Power Car Power

Ако сте закоравял турист, вече сте се подготвили за проблема с интернет връзката – може би сте взели мобилен трафик от някой от мобилните ни оператори. Има обаче нещо, което не можете да получите навсякъде – и това е електрозахранването.

Отново има решение – ако пътувате с кола, можете да зареждате всичките си устройства през отвора на запалката с помощта на инвертора HN-Power Car Power (цена 59 лв.). Така ще впрегнете мощта на двигателя на возилото си, захранван от отдавна умрели динозаври и планктон, за да браузвате снимки на котки. Прогрес! Работи безпроблемно със смартфони, лаптопи, камери и всякакви други джаджи.

Може цените да ви се струват неприлично високи за няколко жици, но в някои случаи те са единствената връзка между вас и света извън хотелската ви стая.

А ако смятате, че ще успеете да се въздържите от зова на глобалната мрежа, без капка ирония ви пожелаваме успех – отдайте се на живота извън виртуалното пространство, то няма да избяга.

Купи Kanex USB-C to Gigabit Etherner Adapter ТУК

Купи HN-Power Car Power ТУК

Сподели.