Какво е Suicide Squad и защо всички говорят за него?

Pinterest LinkedIn +

На 5 август 2016 г. излиза един от най-очакваните филми на годината – Suicide Squad (Отряд самоубийци). Колкото и да е странно обаче, малко хора знаят каквото и да е за филма, като изключим феновете на DC Comics – компанията, създала Superman и Batman. А той може да бъде много важен. Поне за тези от вас, които обожават добрите блокбъстъри.

Какво е Suicide Squad? 

Накратко казано, екип от изключителни престъпници, които приемат да участват в опасна мисия срещу намаляване на затворническите им присъди. Кой би отказал?

Кой участва във филма и в кои роли?

Най-голяма роля във филма вероятно ще има Марго Роби, която ще изиграе Харли Куин –някога страхотен психиатър, превърнал се в луд помощник на Жокера.

Джаред Лето пък влиза в образа на емблематичния смешник, за чиято роля знаем много малко. Освен че актьорът е изплашил всички на снимачната площадка с поведението си...

Имаме още Уил Смит (Deadshot), Кара Делевин (Enchantress), Джай Кортни (Captain Boomerang), Карън Фукухара (Katana), Джоел Кинаман (Рик Флаг), Джей Ернандес (El Diablo), Адам Бийч (Slipknot) и Адевале Акинуойе-Агбадже (Killer Croc).

С толкова голям каст режисьорът Дейвид Ейър има тежката задача да отдели достатъчно екранно време на всеки, така че да няма "излишни" персонажи. Макар че, що се отнася до комиксите Suicide Squad, такива винаги има.

Защо Suicide Squad може да е най-хитовият комикс филм за 2016?

Както казва Аманда Уолър (безскрупулната жена, която събира екипа), това са най-лошите от най-лошите. И както видяхме с Guardians of the Galaxy (Пазителите на галактиката), малко различни супергерои могат да бъдат страхотно попълнение към Отмъстителите или към Batman и Superman.

Още в тийзър трейлъра на филма знаехме, че това ще е един по-странен филм. Брилянтният трейлър, който Warner Bros. пусна в средата на януари обаче, е нещо съвсем различно. 

Перфектното използване на песента Bohemian Rhapsody на Queen е достойно за аплодисменти само по себе си. А в допълнение към това тази реклама не направи грешката (както се случи при Batman V Superman) да ни покаже целия филм в рамките на три минути. Точно обратното...

Трейлърите на Suicide Squad ни дадоха идея за филма по начин, подобен на трейлърите на Star Wars: The Force Awakens (Междузвездни войни: Силата се пробужда). Те ни показаха герои, визия, стил, но не и ключови сюжетни линии, които да развалят интереса от гледането. 

Истината е една...

Всеки обича Batman, Iron Man, Superman и т.н. Но ако големите студия като Disney и Warner Bros. не поемат рискове с филмите си, е много вероятно зрителят да се пренасити от едно и също. И в крайна сметка комикс филмите ще последват уестърните, които някога бяха огромен хит. 

Продукции като Suicide Squad, като споменатия Guardians of the Galaxy и като Deadpool са точно тази глътка свеж въздух, от която средностатистическият кинозрител има нужда. 

Така че филмът за най-лошите супергерои, които сме виждали на големия екран, може би ще уцели точно в десетката. Ако не, поне ще знаем, че се правят опити за излизане от коловозите.

Виж още:

Първи официален трейлър на Suicide Squad

Сподели.