Как се паркира велосипед в Япония

Pinterest LinkedIn +

Едва ли има аспект, в който Токио и изобщо Япония да не са уникални при напълно безпристрастно и обективно сравнение между всичко, което този остров представлява като дадености и като достижения на човешката цивилизация, и останалия свят. И велосипедната култура в Страната на изгряващото слънце не прави изключение. Неслучайно Япония заема трето място в световната ранглиста на най-добрите места за придвижване с велосипед.

Озовете ли се в Япония, ще можете да си наемете велосипед практически навсякъде и да достигнете до всяка точка, до която пожелаете, въртейки педалите. Процесът на придвижване обаче не е единственото запомнящо се изживяване, което не бихте искали да пропуснете.

Все някога ще ви се наложи да слезете от своя байк и да го паркирате някъде, така че да се впишете в установения ред и да докажете, че подобни простички дейности от ежедневието като извършването на физиологичните ви нужди и придвижването с велосипед са напълно по силите ви.

Само че, както знаете, японските тоалетни изискват предварителен курс на обучение, а след миг ще се уверите, че велосипедните паркинги не падат по-долу. Всъщност те действително се намират под повърхността, поради което и ще трябва да ползвате асансьор - такъв, предназначен само и единствено за колелото, не и за водача.

Оттам нататък магията (технологичната) се случва, а това видео я показва отблизо, макар и така съзнанието да "забива" в опита си да обработи информацията. Така е, когато чипсетът му е правен в Правец, а не в Киото...


How to park your bike in downtowns - Japan !!!

Technology | How to park your bike in Japan !!!

Posted by Arch2O.com on Saturday, February 14, 2015
Сподели.