Как лесно да продадем колата си?

Pinterest LinkedIn +

Стане ли време да си купим нова кола, то най-вероятно ще искаме да продадем старата такава, за да си подпомогнем с някаква парична сума или пък заради друга причина. Няма някой, който да иска продажбата на старата кола да стане бавно и тя да стои много време пред блока, къщата или в гаража.

Винаги обаче има начини и методи, които да ни улеснят с продажбата на един автомобил. Тази статия е именно за това да си помогнете с няколко действия, които да забързат процеса по продажбата и разбира се да получите исканите от вас пари, което е водещото.

Доброто състояние на автомобила помага

След като решите да продавате старата си кола ще бъде нужно да й обърнете малко внимание, свързано с нейното състояние. Това ще рече, че ако има някакви повреди по нея е хубаво да бъдат отстранени, но в случай, че поправката им не е изключително скъпа, защото няма да имате пълна възвращаемост след това.

Уверете се и дали всички нужни документи ги има, за да може да продадете колата си. Тези документи ще са нужни за прехвърлянето, което е задължително да направите поради ред причини. Вземете една папка и там съберете всичко, така че да бъде на едно място.

Автомивката също ще се наложи да влезе в употреба. Тя няма да ви коства кой знае какви средства, а вида на колата със сигурност ще се промени коренно. Никой няма да иска при огледа на колата тя да бъде мръсна, миришеща и пълна с всякакви боклуци в нея. Съветваме ви да вземете всичките си лични вещи от нея, защото те не са фактор за купувачите.

Определете цената на автомобила

Правилното определяне на цената също играе огромна роля при продажбата на една кола. Ясно е, че каквато и цена да поставите няма да може да угодите на всеки търсещ, но тя ще бъде някакъв условен ориентир при евентуални преговори. Може да потърсите помощ при определянето на точната цена от някой ваш приятел, познат или пък от някой специалист (според възможностите на продавача).

Много високата цена на колата може да откаже доста купувачи поради факта, че са си поставили по-нисък бюджет. Това от своя страна не означава, че вие трябва да обявите цена, която е много по-ниска от реалната, която трябва да бъде. Не е лесно да определите точната цена, но след малко проучване на конкурентните цени на същата марка и модел ще може да си направите някакъв извод.

Кой може да купи колата ни веднага?

Ако не ви се занимава с всичко, което предложихме по-горе, то вие може да потърсите услугите на компания за изкупуване на автомобили. С такъв тип компания може да продадете автомобила си за отрицателно време и да получите парите си до няколко часа.

Трябва само да се обадите и да направите уговорка за оглед на автомобила от страна на компанията, която ще изпрати специалист да направи всичко нужно. Ако всичко е минало както трябва и вие се съгласите на офертата ще бъде прехвърлена колата и вие ще получите предложената сума.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.