Как да си създадем допълнителни източници на доход?

Pinterest LinkedIn +

Когато се научим как да оптимизираме разходите си, не само няма да посягаме към бърз заем с идентичност (pikavippi pankkitunnuksilla), но и ще успеем да увеличим доходите си. За целта трябва първо да анализираме нашия сегашен източник на доходи. Малцина са хората, които имат повече от един източник на доходи, който да прибави към заплатата или пенсията например наема за жилището, което отдава под наем и др.

В крайна сметка целта ни е да създадем условия за допълнителни доходи. Нека да разберем как може да стане това.

Доходи, свързани със сегашната ви работа

Ако сегашната ви заплата е твърде малка, за да покрие нуждите ви, можете да предприемете една от следните стъпки:

  • Да помолите вашия работодател да ви повиши заплатата. Разбира се, това можете да направите само ако тази молба е основателна и вече сте се доказал като специалист в длъжността, която заемате, а заплащането ви остава по-ниско от заплатите на другите специалисти в същата област.
  • Да потърсите нова, по-високоплатена работа, която да ви носи съответно и по-голям доход.
  • Да преминете през специален курс за повишаване на квалификацията, който ще ви позволи да заемете по-високоплатена позиция във фирмата, след като придобиете нови умения и знания.

Финансово упражнение

Можете да направите едно финансово упражнение, което ще ви помогне да се справите по-лесно със задачата по увеличаване на доходите си. Вземете лист хартия и запишете 10-те най-лесни стъпки, които можете да направите, за да увеличите доходите си през този месец. Въпреки че може да ви звучи лесно, ако никога досега не сте правили подобно упражнение, осъществяването му може да се окаже доста сложно, особено през първия месец. В крайна сметка на ден мислим за стотици неща и не ни остава почти никакво време да мислим за това как да спестим или дори да увеличим доходите си.

След като създадете този списък със стъпки, се помъчете да го следвате всеки месец и след време ще започнете да виждате нови възможности за увеличаване на доходите си. Възможно е да извършите някоя платена ремонтна дейност на съседа, да се хванете на допълнителна почасова работа, да станете домоуправител във входа или просто да спрете да харчите пари за ненужни неща.

Вместо да спестявате, инвестирайте!

Няма никакъв смисъл да съхранявате парите си в дома си или на депозит, защото инфлацията всеки ден нараства и стопява спестяванията ви. Ако парите ви не са активни, те започват да се губят, което означава, че ако преди 5 години за спестените пари бихте могли да си купите нещо конкретно, то сега няма да можете да купите същото това нещо, без да влагате допълнителна сума.

Можете да инвестирате парите си в начинания, които да се окажат допълнителни източници на доходи. Такива са финансовите инструменти – ценни книжа. Можете да закупите акциите на дадена фирма, чиито цени в момента се повишават. Разбира се, нямате гаранция, че цената на тези акции ще продължи да нараства, но все пак рискът тук е значително по-малък. За да разберете обаче към кои точно акции да се насочите, трябва да сте добре запознати с особеностите на фондовия пазар или да се обърнете към консултант, който да ви насочи.

Тези методи за увеличаване на доходите ще ви спестят посещаването на сайта alfalainaa.fi и на други кредитори.
Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.