Как да създадете розова спалня на мечтите?

Pinterest LinkedIn +

Розовият цвят е жизнерадостен цвят, който ще ви осигури слънчеви сутрини и сладки сънища. За да създадете забавна спалня, бихме препоръчали нюанси в бонбоново  розово. Това е ярък и интензивен цвят, с който всяка сутрин ще се събуждате в свежо и бодро настроение. Ето няколко идеи:

 

Изберете перфектния нюанс на розово

Важно е да изберете нюанса на розово, който ви допада най-много. Ако дълбокото розово ви се струва малко момичешко, има много други нюанси, които са идеални за създаване на релаксираща спалня. Добавете по-дълбоки нюанси на коралово розово и терокота, заедно с пръска от контрастно класическо синьо, за свеж и изчистен външен вид. Фините цветове понякога могат да се нуждаят от модел, който да добави визуален интерес, така че хвърлете няколко разпръснати декоративни възглавнички с геометрични мотиви и живописно килимче, за да оживите погледа. Придайте му „сканди“ завършек с мебели от дървесина и керамика със семпъл и лаконичен дизайн.

 

 Създайте нежна, неутрална схема 

Потопете се в приглушена земна палитра от бледи цветове, като прасковено розово, градински чай и терокота. Тази плътна розова тоналност е перфектният фон за зелено покривало за легло и топли дъбови мебели, а с добавянето на естествени палми се създава екзотично, тропическо усещане.

 

Използвайте color blocking техниката

Използването на розово не означава, че трябва да създадете монохромен декор в спалнята. Внасянето на пръски от нюанса на розово върху тъмен фон е много изискан начин да го внесете в спалнята си. Изберете различните тонове спално бельо, завеси и килим, за да създадете единна и цялостна интериорна схема.

 

Пролетно настроение с етно мотиви във френски стил

Можете да създадете страхотен декор в стила на страната, като се възползвате от етнически модели и живи нюанси. Има нещо радостно в спалнята в стил френски селски шик, където красиво покривало, акцентни възглавнички и фино одеяло привлича окото и превръщат спалнята във фокусна точка. Заложете на бледи жълти, сини и зелени тонове за стените и тапицерията на мебелите и спалнята в пастели ще ви осигури уютно провансалско усещане.

 

Спалня в сангийски стил със зелени акценти.

Заложете на флорали и създайте усещане, че се намирате сред английска селска градина. По-жизнерадостните кремообразни розови тонове гарантират съвременен завършек. За декорация изберете изображения на малки диви цветя с червени, сини, оранжеви, виолетови нюанси с много зеленина или големи цветя с богати ярки цветове.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.