Как да пробием на китайския пазар за видеоигри − съветват създателите на платформата "Game Voltage"

Pinterest LinkedIn +

Форумът "Game Dev Summit" представя платформата за публикуване на игри на китайския пазар "Game Voltage". Специални гости на събитието, което ще се проведе на 28 февруари в "Cosmos Coworking Camp" (ул. "Ангел Кънчев" 3) от 19:30 ч., са изпълнителният директор на "Game Voltage" Хектор Уан и главният дизайнер на компанията Ейвън Уеб.

Експертите ще отговорят на два основни въпроса: "Как и защо трябва да се занимавате с издателска дейност и маркетинг в Азия?" и "Какви са основните проблемите на един западен разработчик при влизането му на пазара в една източната държава?". Те ще разкажат и за опита си, който са придобили при локализацията на култовата игра "Call of Duty" за китайския пазар.

Изпълнителният директор на "Game Voltage" Хектор Уан е с над 12-годишен опит в публикуването на free-to-play игри, между които "Brave Cross", "Go!Titans" и много други. Хектор има богат опит в локализацията, маркетинга, оптимизацията и дистрибуцията на игри.

Ейван Уеб има над 15-годишен опит в разработката на игри. Кариерата му стартира в "EA Games" ("Golden Еye", "Medal of Honor"), а след това продължава в "Activision Games", където работи почти десетилетие върху дълга поредица от популярни заглавия, включително 4 години като водещ дизайнер на "Call of Duty Online" − проект, който се осъществява в сътрудничество с "Tencent Games" за китайския пазар. В работата си се фокусира върху потребителското преживяване, социалната инфраструктура на игрите и икономиката на поведение. Работил е по игри за платформите PlayStation, Wii, Xbox, PC, Mobile, както и PSP и Gameboy Advance.

"Game Voltage" e платформа насочена към независими game dev компании, както и към всички, които се интересуват от лицензирането, локализация и публикуване на игри на азиатския пазар. 

Сподели.