Кои са най-горещо очакваните видео игри на 2012 г. в САЩ?

Pinterest LinkedIn +

Halo 4, Assassin's Creed III и Madden NFL 13 са най-горещо очакваните заглавия на 2012 г. от конзолните потребители в САЩ, разкрива скорошна анкета на Nielsen – водещата компания за статистически изследвания в Северна Америка, чийто филиал Nielsen SoundScan генерира официалните класации на Billboard от 21 години насам.

Анкетираните са можели да избират измежду всички заглавия за трите водещи конзоли от последно поколение – Xbox 360, PlayStation 3 и Wii, обявени преди 23 март 2012 г. и с дата на издаване между април и декември т. г.

Рейтингът на всяка игра, наречен Nielsen Game Rank, е бил определен на базата на средноаритметичната стойност от няколко различни ключови показателя по единна метрична система, в това число доколко даденият потребител има интерес към закупуването на дадено заглавие.

Така например Xbox 360 ексклузивният шутър от първо лице Halo 4 има Nielsen Game Rank от 98%, което го поставя на първото място в класацията за тази конзола, пред Xbox 360 версията на Assassin’s Creed III (с 94%) и Xbox 360 версията на Max Payne 3 (91%).

PlayStation 3 версиите на последните две игри са най-горещо очакваните от потребителите на домашната конзола на Sony, а на трето място е поставена Madden NFL 13, чиято Wii версия оглавява подреждането в класацията за конзолата на Nintendo.

Epic Mickey 2: The Power of Two и Battleship са съответно втората и третата най-горещо очаквани Wii игри.

Resident Evil 6 е на четвърто място и в Xbox 360, и в PlayStation 3 класацията, а освен нея и в двете присъстват Ghost Recon: Future Soldier, Bioshock: Infinite, Tomb Raider и NCAA Football 13.

Ето кои са на най-горещо очакваните игри в САЩ през 2012 г. по платформи:

Xbox 360:

Halo 4
Assassin's Creed 3
Max Payne 3
Madden NFL 13
Resident Evil 6
= Ghost Recon: Future Soldier
= Fable: The Journey
Kinect: Star Wars
NCAA Football 13
Bioshock: Infinite
Tomb Raider

PlayStation 3:

Assassin's Creed 3
Max Payne 3
Madden NFL 13
Resident Evil 6
Medal of Honor: Warfighter
= NCAA Football 13
= Prototype 2
Ghost Recon: Future Soldier
Bioshock: Infinite
Tomb Raider
NBA Live 13

Wii:

Madden NFL 13
Epic Mickey 2: The Power of Two
Battleship
= LEGO Batman 2: DC Super Heroes
= The Amazing Spider-Man
Men In Black
The Last Story
Xenoblade Chronicles

Сподели.