Как да излизаме цели от спорове с половинката? 5 стратегически съвета

Pinterest LinkedIn +

Дали заради напрежението в ежедневието ни, или поради някакви други незнайни причини, често се случва да се палим и да въвличаме половинките си в проблеми, чието решение обикновено зависи изцяло от самите нас.

Е, не казваме, че те са ангелчета, но сега ще ви предложим кратка стратегия, която ще ви помогне по-лесно да излизате от безсмислените спорове, както и от наистина проблемните ситуации.

Дишайте

Спокойствието е на първо място, затова, колкото и да се гневи партньорът ви, е най-добре да запазите самообладание. Затова – дишайте! Влизайки в неговия гневен тон, то неизбежно и съседите ще станат част от разправията ви. В повечето случаи, особено ако партньорът ви е част от нежната половина на човечеството, това може да има негативен ефект. Но сте длъжни поне да опитате! 

Дайте тиха воля на чувствата и емоциите си

Ако все пак не сме успели да спазим първа точка и сме установили, че на планетата няма достатъчно кислород, който да ни успокои, вдишвайки го, то поне можем да се опитаме да не повишаваме тон. Всъщност в тази част от стратегията се съдържат две подточки: А. да изкажем своето виждане и усещане за ситуацията; Б. това да се случи по възможно най-възпитания начин, точно както ни е учила мама.

"Влезте" в партньора си

В колко от случаите можем да се похвалим, че успяваме да "влезем" в партньора си? И не, тук не влагаме сексуален подтекст! Всъщност май е добре да се замислим кога за последно сме успявали достатъчно обективно да надникнем в чувствата и мислите на половинката си. Добре е това да стане преди следващия потенциален скандал, но за сметка на това да го използваме точно в този случай.Усетете го! Иде реч за... вятъра

Понякога, колкото и усилия да полагаме, е трудно да укротим, усмирим или просто да сложим край на бушуващия пожар отсреща в лицето на половинката ни. Точно една идея преди този момент е добре да сме разбрали вече накъде духа вятърът, за да преценим дали да напуснем помещението, в което се вихри природното бедствие, или да се оставим то да ни унищожи и да (не) признаем грешката си.

Откъде започнахме

Ако след всички тези фази все още смятате, че би било по-добре проблемът да се разреши веднъж и завинаги, то със сигурност в монолога, който се води от половинката ви, се е стигнало до по-стари проблеми. Тук стратегията е следната: опитайте се да върнете партньора си в началото на самия спор и ако той се сети от раз как точно е възникнала ситуацията, ще можете много по-лесно да направите извод дали всъщност тя е била толкова важна за него, или се е създала благодарение на странични емоции.

Дерзайте! И нека силата на спокойствието и здравия разум бъде с вас! 

Сподели.