Как би изглеждала интродукцията на Game of Thrones, ако беше създадена през 60-те

Pinterest LinkedIn +

Една от многото причини да вдигаме адреналина всеки път, когато гледаме интрото на най-новия епизод на Game of Thrones, без съмнение е отличената с Emmy CGI секвенция на американското студио Elastic, озвучена от инструменталната музикална тема на родения в Германия славен персиец Рамин Джавади, сред чиито опуси се открояват още темите на Prison Break и Person of Interest, както и саундтрака към блокбъстърите Iron Man и Pacific Rim.

Както повечето музикални теми на хитови телевизионни поредици, и Main Title се сдоби през годините с десетки, ако не и стотици кавър версии, някои от които наистина са добри! Тази, която ще чуете с активирането на плеъра долу, е дело на джаз квартет, сформиран  от пианиста Скот Брадли, със солист деветкратно номинирания за Grammy саксофонист Dave Koz. The "Smooth" Version ft. Dave Koz излезе през април 2014 година и до момента има близо 3 000 000 гледания.

Как би изглеждала секвенцията с началните надписи на Game of Thrones, ако беше създадена през 60-те, запитал се е авторът на брилянтната преработка на CGI сценографията на света на Дж.Р.Р. Мартин Милан Вукович (Milan Vuckovic), осезаемо повлиян в концептуално отношение от Соул Бас и Hunter Sanders, както самият той признава. Видеото, което можете да видите по-горе и което се нареди сред най-гледаните и обсъждани ъплоуди в първите дни на септември, е неговият отговор на този въпрос, предизвикващ освен всичко друго луисид дрийминг, в който Джим Морисън изпълнява ролята на Нед Старк (Джон Сноу? – не, едва ли, Джим Морисън е по-скоро като рибите на Иги Поп – той знае всичко!).


Сподели.