Къде изчезват чорапите ни – мистерията е разгадана

Pinterest LinkedIn +

Коя е последната вещ, която изгубихте? Голям процент от хората отговарят натози въпрос с „чорап“. Вярвате или не, това се случва толкова често, че дори е създаден специален ден, посветен на повода – в класацията от топ 10 най-странни празници в световния календар присъства Денят на загубените чорапи, който се чества всяка година на 9-ти май. За съжаление чорапите ни не изчезват само веднъж годишно и този празник се отбелязва редовно във всяко семейство. Съществуват много конспиративни теории относно това кой краде чорапите ни и къде изчезват те така безследно, но всъщност за всичко си има много логично обяснение.

Къде изчезват чорапите?

А къде всъщност изчезват чорапите? Хумористични теории сочат, че производителите правят единият брой от всеки чифт водоразтворим и при контакт с вода в пералнята, той буквално се изпарява. По-склонни сме да вярваме на идеята за паралелна чорапена вселена, която се отключва след специална комбинация от обороти на пералнята, но реално чорапите са си някъде там, просто се крият от нас. Най-често те попадат в меките части покрай барабана на пералнята, или биват засмукани заедно с отпадната вода. Ако имате домашни любимци, не е изключено и на път към пералнята от купчината дрехи за пране част от вашите чорапи да са изпаднали и да са сее превърнали в новата играчка на кучето ви. С домашните любимци просто трябва да внимаваме, а за да не се опитват да избягат чорапите ни някъде между уплътненията на машината или в някоя от тръбите и освен нов чифт да се наложи да си купуваме и нова пералня, е препоръчително да поставяме такива дребни неща в специални торби за пране.

Различните чорапи – еволюция на модните възприятия

В актуалните модни тенденции чорапите вече съвсем не са просто необходимост, а стилен аксесоар, който придава небрежно младежко излъчване на цялата визия. В чест на безследно изчезналите им чорапени събратя дори вече се предлагат чифтове, в които двата броя умишлено са различни. Това трябва да е достатъчна причина да се осмелите да експериментирате с външния си вид – купете си няколко чифта от www.footshop.bg и комбинирайте чорапите по разнообразни начини – не е изключено част от съседите да ви гледат странно, но това е защото ви завиждат, че не позволявате на избягалите си чорапи да провалят плановете ви. Или както е казал един древен философ – „Животът е твърде кратък, за да губим време в правилно комплектоване на чорапите си“.

Сподели.