"Judas Priest" ще свирят в България през юли 2020 г.

Pinterest LinkedIn +

Една от най-важните групи на световната рок сцена – "Judas Priest" – ще отбележи своята 50-годишнина с впечатляващо световно турне, което ще включи и България. То ще бъде събирателно на най-доброто от кариерата на британците, водени от емблематичния си фронтмен Роб Халфорд (Rob Halford).

Култовата банда е първият обявен хедлайнер на фестивала "Midalidare Rock in the Wine Valley", който предстои през юли в с. Могилово, община Чирпан, и носи името на местната винарна "Мидалидаре". 

Последният студиен албум на групата – "Firepower" – е издаден през 2018 г. и е най-високо класираният запис в кариерата на "Judas Priest". През 2010 г. бандата печели престижната награда "Грами" за "Най-добро метъл изпълнение", преди две години е сред номинираните за влизане в Залата на славата на рокендрола (Rock and Roll Hall of Fame), а наскоро получи и втора номинация за включване в Залата през 2020 г.

"Изключително сме щастливи, че "Judas Priest" избраха нас, за да отпразнуваме този голям момент за групата в България. Поводът всъщност е двоен – през 2020 г. "Мидалидаре" става на 10 години, така че фестивалът ще бъде наистина специален!", споделя Александър Алексиев, управител на винарната.

"Изборът на "Judas Priest" не е случаен. Както обещахме, целта на второто издание на "Midalidare Rock in the Wine Valley" е да надгради и развие старта от 2017 г. Това турне на "Judas Priest" ще е нещо несравнимо с досегашните им концерти, за което говори и фактът, че са избрани за хедлайнер на "Wacken" 2020, а феновете в България ще могат да видят специалното им юбилейно шоу преди това", разказва Алекси Калев от "Bulgarian Live Music", организатори на фестивала в долината на виното.

Второто издание на "Midalidare Rock in the Wine Valley" ще се проведе на 17, 18 и 19 юли 2020 г. От днес тридневните билета са на цена от 100 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim. След обявяване на втория хедлайнер ценните хартийки ще са на цена от 120 лева.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.