"Judas Priest" отново в България на 19 юли

Pinterest LinkedIn +

Мащабната концертна продукция ще се състои в зала Арена София

Жуженето в българския хеви метъл кошер и слуховете за евентуално ново гостуване на "Judas Priest" у нас се потвърдиха. Хеви метъл величията идват за концерт в зала "Арена София" на 19 юли 2024 г. Гостуването им е част от турнето “Invincible Shield”, което рокаджиите предприеха по повод на новия си албум. София става част от световното турне, което стартира в Обединеното кралство и Ирландия през март, а след това ще продължи в Европа и САЩ.

Малко са артистите, които са успели да се издигнат до висотата на "Judas Priest" по време на своята почти 50-годишна кариера. Присъствието им на музикалната сцена остава все така на висота, за което свидетелстват: милионите фенове по света и у нас, последният им албум „Firepower“ от 2018 г., най-високо класиран в кариерата им, спечелената през 2010 г. награда „Грами“ за “Най-добро метъл изпълнение”, абсолютно заслужената награда от VH1 "Rock Honors" и въвеждането им в Залата на славата на рокендрола през 2022 г.

"Judas Priest" имат блестяща кариера, обхващаща почти пет десетилетия, и продължават да демонстрират своето трайно присъствие и влияние в музикалната индустрия. От революционните си албуми като „Sin After Sin“ и „British Steel“ до триумфа на „Firepower“ "Judas Priest" оставя незаличима следа в жанра. Нещо повече – тяхната отличителна естетика с костюми от кожа и шипове е исторически цяло модно течение, за което отговорен е основно фронтменът и икона на бандата от Бирмингам – Роб Халфорд.

През цялата миналата година бандата се фокусира върху новия си студиен албум "Invinsible Shield". Деветнайсетият албум на бандата съдържа 14 очаквано добри парчета, които вече са в плейлистата на всеки уважаващ себе си рок фен.

За феновете на рок и метъл музиката в България 2024-та се очертава като една от най-богатите и разнообразни от много години насам. От концерти на хардкор машини като "As I Lay Dying", през такива на актуални банди като "Bring Me The Horizon", "Five Finger Death Punch", "Spiritbox" и "Тhe Smile", до абсолютно легендарни имена като "Korn", "Megadeth", Брус Дикинсън и "Judas Priest" – графикът със събития от програмата на "Fest Team" e повече от впечатляващ.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.