Journey стана най-бързо продаваната PSN игра в САЩ на всички времена

Pinterest LinkedIn +

Третата PS3 ексклузивна продукция на независимото американско студио Thatgamecompany, Journey, достъпна за даунлоуд за масовите потребителите от 13 март 2012 г. насам, бе обявена за най-бързо продаваната игра в американското подразделение на PlayStation Network на всички времена.

Новината дойде от Jenova Chen – изпълнителен директор и съосновател на студиото, и режисьор на Journey, в чието заявление се посочва, че играта е разбила всички досегашни PlayStation Network и PlayStation Store рекорди (за САЩ), поставени както и игри, произведени от студиата на Sony, така и от външни производители (т. нар. third-party, какъвто е Thatgamecompany).

"През изминалите две седмици от рилийза на Journey получихме повече писма от фенове от всички онези, които пристигнаха на пощата ни от рилийза на Flower преди три години досега", коментира Chen.

Flower се появи на бял свят през февруари 2009 г. и спечели титлите "Най-добра инди игра на годината" от Spike Video Game Awards и "Най-добра неангажираща игра на годината" от Academy of Interactive Arts and Sciences. Рейтингът й според Metacritic e 87/100.

Този на Journey e 92/100, а след представянето й на 2011 Electronic Entertainment Expo през юни миналата година бе обявена за Best Download Game на изложението от GameTrailers и 1UP.com.

За момента липсват точни данни за броя изкупени копия от Journey, която стана достъпна за PSN Plus потребителите на 7 март.

Същевременно по-рано днес Thatgamecompany направиха още едно изявление, разкривайки решението на Kellee Santiago да напусне студиото. Негов съосновател и президент, Santiago не посочва конкретните мотиви за оставката си, но е категорична, че си тръгва от компанията, която сформира с Chen (неин състудент в Университета на Южна Калифорния) преди шест години, изпълнена с най-добри чувства.

С излизането на Journey, Thatgamecompany изпълниха контракта си със Sony за производството на три PS3 ексклузивни заглавия. Първото от тях, FlOw, се появи през 2007 г. 


Сподели.