Животните и техните проблеми, представени в серия комични илюстрации

Pinterest LinkedIn +


С присъщия ни егоцентризъм ние, хората, поставяйки се в центъра на вселената, често забравяме, а някои от нас дори напълно отричат, че животните също изпитват чувства и ежедневно се изправят пред най-различни проблеми, които далеч не се изчерпват с прехраната и оцеляването.

Разсъждавайки по въпроса, пълният със свежи идеи португалски артист Рикардо Кабрита се заема да илюстрира неволите на част от представителите на животинското царство в серия находчиви рисунки, които публикува в красноречиво озаглавения сайт Upset Animals (Печални животни).

Така например жирафът, според Кабрита, е онеправдан с дългия си врат, защото заради него винаги излиза "обезглавен" на снимките си в Instagram. Бил той монарх, Лъвът също съвсем не си живее царски през цялото време - все ще се намери някое стадо чифтокопитни привърженици на републиката, при това либерали!

Разгледайте шестнадесет от илюстрациите на талантливия португалец, който апелира да уважаваме животните (без комарите!) и ни уверява, че при създаването на Upset Animals не е пострадало нито едно животно.

Сподели.