"Живите мъртви" по FOX чупи рекорди в началото на 7-ми сезон

Pinterest LinkedIn +

Хорър сериалът "Живите мъртви", който се излъчва всеки понеделник по FOX, започна да чупи рекорди още с дебюта на своя 7-ми сезон. И това едва ли е изненада за феновете му.

Премиерата на сезона беше на 24 октомври 2016 г. Първият епизод от него беше излъчен в праймтайма на цели 127 страни и отбеляза 34% среден ръст в гледаемостта в 28 от тях. 

"Поразени сме от тези цифри. Знаехме, че премиерата ще е силна, но никой не е прогнозирал ръст от 34% в началото на седми сезон. "Живите мъртви" е много специален сериал и всяка година страстта, с която го правим, става все по-видима за милионите зрители по цял свят, които вече се чувстват част от едно голямо семейство", сподели Шарън Тал Игуадо – изпълнителен вицепрезидент "Програмиране и развитие на оригинална продукция" във FOX Networks Group.

Както гледалите са разбрали, новият голям злодей Нигън (в ролята е Джефри Дийн Морган) беше отговорен за един от най-бруталните епизоди в историята на сериала и носи върху плещите си "вина" за успеха на първи епизод.

Именно заради неговата персона всички говорят за премиерата повече от седмица след нея. Само за 3 дни The Walking Dead присъства в над 3 милиона публични споменавания в социалните мрежа, което е с над 1,2 милиона повече от тези за финала на 6-ти сезон. 

Game of Thrones... пази се!

Сподели.