JBL Clip – портативна колонка за всеки случай

Pinterest LinkedIn +

Тази Bluetooth колонка ви осигурява любимата музика в движение и за радост на всички около вас.

Свръхпортативните Bluetooth колонки са предпочитани от много потребители, защото те взимат удобството на мобилния звук и свиват формата на носителя, така че да направят дори още по-лесно споделянето на любимата ви музика с хората около вас.

Тези мънички колонки варират по отношение на цената и качеството на звука, но JBL Clip (цена 99 лв.) безспорно осигуряват фантастичен звук във форма, която с лекота може да вземете навсякъде.Не по-голяма от една хокейна шайба, колонката JBL Clip е с размери 4,2x3,5x1,7 инча, което я прави значително по-компактна от конкурентни Bluetooth колонки. Освен това тя тежи само 150 грама, така че е по-лека не само от други модели, но и от доста смартфони. Миниатюрните размери и лекото тегло на свой ред отварят много възможности да носите колонките в най-различни моменти.

В 4 разцветки (черна, синя, лилава, червена), JBL Clip имат твърд пластмасов защитен кейс, който ги предпазва от иначе неизбежните чуквания и удари, които могат да изтърпят в движение. 40-милиметровият високоговорител е покрит от метална решетка.Колонките се свързват изключително лесно с iOS и Android устройства чрез Bluetooth. За да накарате колонката да търси други устройства, просто трябва да натиснете Bluetooth символа на лявата й страна. Синият LED индикатор отпред започва да мига, докато колонката не се свърже с вашето устройство.

Ако ползвате Android устройство, изберете Search for Devices и след това търсете колонката в Available Devices. Ако сте iOS потребител, отидете на Settings-Bluetooth и ще видите, че JBL Clip се появява под Devices. Когато двете устройства се свържат, ще чуете звуков сигнал.Веднъж свързани, връзката между тях е достатъчно добра и на повече от 10 метра, което е плюс. Ако пък в даден момент предпочетете жична връзка, колонката разполага с 29-сантиметров кабел, с който може да я свържете директно с устройството си.

Гледайки малката на вид колонка, човек би останал леко скептичен към нейните аудио възможности. Оказва се обаче, че те са достатъчно големи и известната марка JBL е успяла да вкара своя качествен звук дори и в такива компактни размери. Както требъл, така и средните тонове са изненадващо силни, а вокалите се чуват много отчетливо.


В сравнение с малките колонки, които обикновено са част от повечето смартфони или дори някои лаптопи, JBL Clip излиза с едни гърди напред. Единствено не трябва да очаквате прекалено плътен бас, защото малката джаджа просто не може да го възпроизведе.

С 3,2W мощност, колонката е точно толкова силна, че да се чуе около вас, но ако засилите звука до горната му граница, се усеща леко изкривяване. Но за това, което трябва да прави – да осигурява приятен музикален фон в една стая или пък когато сте на преход в планината и сте закачили колонката на раницата си – JBL Clip е напълно достатъчна.Тъй като функционалността на портативните джаджи зависи не на последно място и от живота на техните батерии, добре е да знаете, че тази колонка може да издържи до 5 часа при пълен заряд. Когато нивото на батерията достигне някакъв минимум, синята светлина започва да мига и ви предупреждава, че имате още 20-30 минути музикално време.

С приемлива цена, компактни размери и приличен звук, JBL Clip осигурява практически всичко, което бихте искали от една портативна Bluetooth колонка. Тя не е скъпа, мъничка е и крие достатъчно мощност. Побира се без проблем в багажа и има достатъчно издръжлива батерия. Какво повече може да иска човек от подобна джаджа, когато е в движение?!

Купи JBL Clip ТУК

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.