Jay Leno и Conan O'Brien в TV ефира без сценарии

Pinterest LinkedIn +

Джей Лено (Jay Leno, на снимката) и Конан О'Браян (Conan O'Brien), водещи на вечерни телевизионни предавания в САЩ, ще се върнат в ефир на 2 януари 2008 г., дори и ако стачката на сценаристите не е приключила дотогава.

Лено и О'Браян са готови да работят без предварителни сценарии. Другият проблем, с който трябва да се справят е, че кръгът от бъдещите гости на предаванията ще бъде ограничен, тъй като стачкуващите сценаристи се ползват със широка подкрепа от страна на знаменитостите, съобщи NBC.

От началото на стачката нови предавания на Лено и О'Браян не се правят, а се въртят само стари записи. В началото на декември стана ясно, че част от сътрудниците на Лено са уволнени, а щатният състав от екипа на О'Браян не е получавал заплати.

Самите водещи заявяват, че подържат стачкуващите сценаристи, но са готови да се върнат в ефир, тъй като се опасяват, че сътрудниците им, който нямат отношение към писането на сценарии, ще останат без работа.

Гилдията на американските сценаристи започна стачка на 5 ноември 2007 г., като най-потърпевши от нея са ежедневните и ежеседмичните предавания, които се правят по-предварително готови сценарии.
Сподели.