Jane's Addiction - The Great Escape Artist

Pinterest LinkedIn +

Първият студиен албум на Jane's Addiction от 2003 г. насам, когато се появи третият дългосвирещ запис на американската алтърнатив рок банда – Strays, е записан през първата половина на 2011 г. в Лос Анджелис с продуцента Рик Кости и Дейв Ситек от TV on the Radio, който участва равноправно в творческия процес и си партнира с концертиращия басист Крис Чейни.

"Той е като учен, който не се страхува, че ще създаде чудовище", казва за Дейв Ситек фронтменът на Jane's Addiction и Porno for Pyros - Пери Фарел, в интервю, а чрез текста на едно от парчетата от албума признава: "Аз съм уличник. Никога няма да изляза от ъндърграунда”.

Ситек не е единственият музикант извън титулярния състав на Jane's Addiction, който участва в албума, макар да е единственият с толкова голям принос за проекта.

В пилотния сингъл от The Great Escape Artist - End To The Lies, участват The Master Musicians of Joujouka – мароканските суфи-транс музиканти, записани от Браян Джоунс – основателят на The Rolling Stones, в албума Brian Jones Presents the Pipes of Pan at Joujouka от 1971 година.

Траклист:

1. Underground 
2. End to the Lies 
3. Curiosity Kills
4. Irresistible Force 
5. I'll Hit You Back 
6. Twisted Tales 
7. Ultimate Reason 
8. Splash a Little Water on It 
9. Broken People 
10. Words Right Out of My Mouth 

Разпространява Анимато мюзик/ EMI

Сподели.