Дейв Ситек в новия албум на Jane's Addiction

Pinterest LinkedIn +

Дейв Ситек (David Sitek) - основател, китарист, кийбордист, продуцент и лидер на американската рок банда TV On The Radio, чийто трети студиен албум Dear Science бе обявен за най-добрия LP запис на 2008 година от Rolling Stone, The Guardian, Spin Magazine и др., ще поеме функциите на бившия басист на Guns N' Roses при записите на новия албум на Jane's Addiction.

Дъф Маккаган се отказа от участието си в наследника на издадения през 2003 гoдина Strays, изтъквайки разминаване в творческите си виждания с тези на Пери Фарел и останалите членове на Jane's Addcition, чийто оригинален басист Ерик Ейвъри за пореден път напусна групата в началото на 2010 г.

Същевременно, Дъф Маккаган сформира солов проект, Loaded, а през последните няколко месеца намеква, че Velvet Revolver скоро ще се реформират с нов вокалист, чието име продължава да сe пази в тайна.

По отношение на новия албум на Jane's Addcition, към момента се знае твърде малко, с изключение на официалното изявление, че Рик Костли ще продуцира записа, който по думите на Пери Фарел, е основният приоритет на групата в момента.

Сподели.