Жан-Клод Ван Дам за ролята си на злодей в The Expendables 2

Pinterest LinkedIn +

Няма нищо случайно в името на героя на Жан-Клод Ван Дам в горещо очакваното продължение на екшъна The Expendables - Jean Vilain. Защото именно 51-годишният "универсален войник" с белгийски произход, който бе сред първите холивудски звезди, дошли да снимат западни продукция в България, ще влезе в ролята на злодея (villain на английски), с когото Непобедимите, предвождани от Барни Рос (Силвестър Сталоун), ще трябва да се справят.

"Ролята ми е на г-н Вилейн (Jean Vilain), който убива един от Непобедимите", разкри пред MTV актьорът, чието пълно име е Жан-Клод Камил Франсоа Ван Варенберг, без, разбира се, да назовава името на жертвата си. Той обаче е словоохотлив, когато става дума за причината да поиска да е от "лошите".

"Попитаха ме дали искам да бъдат член на екипа на Барни Рос и ми казаха, че The Expendables ще се реализира като голям франчайз (по-рано тази година Ранди Котур, който участва и в двете части, разкри, че вече се правят планове за трети филм, чиито снимки най-вероятно ще стартират още тази есен, бел. а.). Аз обаче нямам желание да бъде в Expendables 20. Искам да играя зъл персонаж, който да бъде запомнен. Когато играеш в такава роля, получаваш повече от Сталоун. Дава ти повече екранно време. Мисля, че двамата свършихме много добра работа заедно", допълва Ван Дам.

Той, както и Сталоун, Брус Уилис, Чък Норис, Арнолд Шварценегер и прочее култови представители на екшън киното, засне по-голямата част от сцените си в България. The Expendables 2 погълна бюджет от $100 млн., като Сталоун декларира, че лентата ще бъде "по-зрелищна и мащабна от първата част".

Световната премира на филма е с дата 17 август 2012 г., а само седмица по-късно ще стартират прожекции й и в България. The Expendables  спечели над $270 млн. в хода на световния си тур, а според боксофис анализаторите , продължението без проблеми ще надмине тази сума.

Сподели.