Жан Дюжарден в следващия филм на Мартин Скорсезе

Pinterest LinkedIn +

Носителят на Оскар, Златен глобус и още десетки престижни филмови награди френски актьор Жан Дюжарден, придобил световна популярност благодарение успеха на миналогодишния феномен The Artist, преговаря за една от ролите в следващия филм на Мартин Скорсезе - The Wolf of Wall Street.

Вече са известни имената на актьорите, които ще оглавят каста на лентата, базирана на мемоарите на борсовия посредник от Уол Стрийт Джордан Белфърт. Това са номинираните за Оскар Леонардо Ди Каприо и Джона Хил, а освен тях участието си в проекта потвърди Кайл Чандлър.

Последният ще влезе в ролята на агент на ФБР, разследващ Белфърт за финансови злоупотреби, а персонажът, в който най-вероятно ще се превъплъти Дюжарден, е на швейцарски банкер, въвлечен в пране на пари чрез фирмата на Белфърт.

Терънс Уинтър ("Boardwalk Empire") се е заел със задачата да адаптира автобиографията му в сценарий на лентата, чиято премиера е планирана за 2013 г.

Пак догодина Дюжарден ще може да бъде видян в още две ленти – трилърът Möbius на Eric Rochant, където ще си партнира с Тим Рот и сръбската звезда Бранкa Катич (Public Enemies), и в комедията Le petit joueur.

Сподели.