"Jaguar" изтегля над 44 000 коли в Европа заради вредните емисии

Pinterest LinkedIn +

Автомобилната компания "Jaguar Land Rover" ще изтегли над 44 000 коли в Европа заради проблеми с нивата на вредни емисии, съобщава "Autocar". Засегнати са 10 модела на "Jaguar" и "Land Rover", които използват 2-литров бензинов или 2-литров дизелов двигател.

Оказва се, че техните вредни емисии са по-високи, отколкото са показали първоначалните тестове по време на сертификацията. Засегнати са моделите Jaguar E-Pace, F-Pace, F-Type, XE и XF. Също така в списъка попадат и Land Rover Discovery, Discovery Sport, Range Rover Sport, Evoque и Velar.

Всички автомобили са произведени в периода 2016 г. - 2019 г. Дилърите ще се свържат със собствениците им.

В официално изявление на концерна се казва, че проблемите на колите ще бъдат отстранени безплатно и ще бъде въведена организация, която да "намали неудобството за клиентите". От компанията казват още, че работата, която трябва да се извърши по колите, не е сложна и ще е нужно малко време за отстраняване на проблема.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.