Изненада: Лео Ди Каприо може да е новият Джокер

Pinterest LinkedIn +

Warner Bros. и дъщерното му комиксово дружество DC правят всичко възможно да настигнат основния си конкурент Marvel с неговите успехи с филми по комикси за супергерои.

Двете компании вече готвят оригинална кино продукция за един от най-популярните антигерои във вселената на DC Comics − Джокера (The Joker), а преди ден изтече и информация, че в ролята на усмихнатия гадняр ще бъде не кой да е, а Леонардо Ди Каприо.

Ако тази информация, разпространена от "Hollywood Reporter", се потвърди, филмът ще бъде епичен. Ди Каприо най-после успя да вземе своя "Оскар", но със сигурност ще му трябва нещо повече, за да се превъплъти в роля, в която вече сме запомнили легендарния Джак Никълсън, а наскоро − и Джаред Лето.

Ако това не ви стига, продуцент на проекта може да е Мартин Скорсезе. Всъщност именно чрез него студиото се опитва да привлече и Лео Ди Каприо. Все още обаче участието на никой от двамата не е напълно сигурно.

Джокерът е един от вечните противници на Батман и убиец на родителите му. Той е мафиот, издигнал се от обикновен уличен бандит до престъпен бос. След инцидент в химическо предприятие претърпява козметична операция, след която остава завинаги усмихнат. От там идва и прякорът му.

Сподели.