Излезе саундтракът към кунг-фу сагата на Тарантино Kill Bill

Pinterest LinkedIn +

Единственото, което може да се очаква от продукт, носещ името на Тарантино, е изключителна оригиналност и неподражаем стил. В очакване на култовата кунг-фу сага Kill Bill, на пазара излезе саундтракът към първата част на филма.


Саундтракът успява по най-невероятен начин да предаде атмосферата и духа на филма като съчетава агресия и чувственост, енергичен саунд и нежни, меланхолични мелодии. Редуването на класически и авангардни композиции, преминаващи границите на времето, създават едно цялостно усещане за Тарантино.

“Ако албумите към филмите ми изглеждат толкова добре подбрани, това е защото те наистина са подбрани от мен точно за конкретния филм. Това не е музика, която продава дискове. Независимо от професионалния звук саундтракът в голяма степен е това, което щеше да се получи, ако просто бях направил микс от някои мои любими парчета и ви го предоставех”.

Невероятното изживяване, което носи саундтракът на Kill Bill - vol. 1, започва още с първия трак- “Bang bang (My baby shot me down)” на неотразимата Nancy Sinatra. За изборa му Тарантино споделя: “Наистина ми беше трудно да продължа със сценария преди да съм измислил каква ще е встъпителната мелодия, мелодията, която ще настрои хората какво да очакват. Едно от първите неща, които разбрах за Kill Bill беше, че въвеждащата песен ще бъде “Bang Bang (Мy Baby Shot Me Down)”. Харесал бях и фламенко за сцената на битката в заснежената градина, преди още да съм написал самата сцена. Музиката ми помага да намеря ритъма на филма.”

Освен парчетата на Нанси Синатра, Чарли Федърс, японското трио 5.6.7.8’s и немската нео-лаундж група Neu!, саундтракът на Kill Bill - vol.1 включва няколко изключително сполучливо подбрани композиции от класически саундтраци, запечатали се в съзнанието на не едно поколение: инструментал на Luis Bacalov от уестърна The Grand duel от 1972 г., композиция на Bernard Herrmann, звучаща в трилъра Twisted Nerve от 1968 год.

В саундтрака на Kill Bill можем да чуем и теми на Kinji Fukasaku от гангстерския филм Battles Without Honor or Humanity, “Run Fay Run” на Isaac Hayes от италианския Three Tough Guys, както и “The Flower of Carnage”, написана и изпълнена от японската филмова звезда Meiko Kaji, чиято знаменита роля Lady Snowblood, вдовица на самурай, е прототип на характер в Kill Bill. Музикалната колекция, излязла под името Kill Bill - vol.1 се допълва от добре познатите “Don’t let me be misunderstood” на Santa Esmeralda и “The lonely shepherd” на Zamfir.

Оригиналните решения в Kill Bill - vol.1 не спират дотук. За феновете на кунг-фу сагата са включени две сцени от филма с оригиналните гласове на Uma Thurman, Lucy Liu, Julie Dreyfus и David Carradine.

При подбора на песните, както и за оригиналните композиции, Тарантино се обръща към добре познатия в България RZA (“Рийза”), участвал в няколко албума на Wu-Tang Clan. RZA може да се похвали с няколко соло проекта, както и с работата си по филма на Jim Jarmusch- Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999 г.).

Саундтракът Kill Bill - vol.1 е част от едно незабравимо филмово събитие, носещо марката Тарантино, което в никакъв случай не може да бъде отминато незабелязано. Разпространява се в България от Орфей Мюзик.

Инфо: Орфей Мюзик
Сподели.