Излезе новият албум на Иги Поп - "Every Loser"

Pinterest LinkedIn +

Новият албум на Иги Поп "Every Loser" беше приветстван като едно от най-дългоочакваните издания от медии като "Esquire", "Ultimate Classic Rock", "Associated Press" и много други. "Започнете годината правилно – с поп от Иги Поп!" - шеговито призоваха от "Associated Press". "Иги представи своя най-непосредствен, ясен, енергичен запис от години" – не спестиха суперлативите си и от "Stereogum", където обявиха диска за албум на седмицата.

Припомняме, че музикантът възбуди апетита на феновете си със синглите "Frenzy" и "Strung Out Johnny", а самият албум, наличен на винил (в ограничено издание), касети и CD-та, излезе на 6 януари 2023 г. чрез наскоро обявеното партньорство между "Atlantic Records" и "Gold Tooth Records" – новия лейбъл, основан от мутиплатинения китарист и продуцент на "Frenzy", носителят на награда"Грами" Ендрю Уот.

Включващ редица съвременни рок икони, включително състава на "Iggy Pop & The Losers", "Every Loser" поставя агресивните текстове на Иги, насочени към физически и екзистенциални врагове, върху здрава основа, осигурена от членовете на "Blink 182" (Травис Бейкър), "Foo Fighters" (Тейлър Хокинс), "Guns N’ Roses" (Дъф Маккаган), "Jane’s Addiction" (Крис Чейни, Дейв Наваро, Ерик Ейвъри), "Pearl Jam" (Джош Клингхофър, Стоун Госард) и "Red Hot Chili Peppers" (Клингхофър, Чад Смит). Резултатът е 11 песни от човека, който отказа да влезе нежно в нощта ("Do Not Go Gentle Into That Good Night") в албума "Free" и отново се изправя безстрашно срещу самия живот в "Every loser".

"Every Loser" на Иги Поп излиза у нас благодарение на "Орфей мюзик" – изключителен лицензиант на "Warner Music" за България.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.