Иги Поп сподели сингъла "Strung Out Johnny"

Pinterest LinkedIn +

“...завръщане към непочтителния, променлив хаос, който го превърна в Кръстника на пънка.”
– NEW YORK MAGAZINE (15 Albums We Can’t Wait to Hear This Winter)

Веднага след анонсирането на дългоочаквания си предстоящ албум "Every loser" (Atlantic Records/Gold Tooth Records) и на сингъла "Frenzy" Иги Поп пуска втора песен, за да възбуди общия ни апетит. Сингълът "Strung Out Johnny" излиза у нас благодарение на "Орфей мюзик" – изключителен лицензиант на "Warner Music" за България.

Иги Поп също така потвърди четири нови концерта на живо в САЩ, които ще се състоят по западното крайбрежие. Започвайки в Лос Анджелис на 20-ти април, Кръстникът на пънка ще развихри своята сурова сила, изпълнявайки песни от предстоящия си 19-ти солов албум. Лимитираните участия включват спирки в „Regent Theatre“ и „Hollywood Palladium“ в Лос Анджелис, „Masonic Theatre“ в Сан Франциско и „The Pearl“ в Лас Вегас и ще отбележат епичния дебют на Иги Поп и "The Losers" (с участието на Ендрю Уот, Чад Смит и Дъф Маккагън).

"Every loser", който излиза на 6 януари 2023 г., е първият албум на Иги, издаден чрез наскоро обявеното партньорство между "Atlantic Records" и "Gold Tooth Records" – новия лейбъл, основан от мутиплатинения китарист и продуцент на "Frenzy", носителят на награда"Грами" Ендрю Уот.

Включващ редица съвременни рок икони, включително състава на "Iggy Pop & The Losers", "Every Loser" поставя агресивните текстове на Иги, насочени към физически и екзистенциални врагове, върху здрава основа, осигурена от членовете на "Blink 182" (Травис Бейкър), "Foo Fighters" (Тейлър Хокинс), "Guns N’ Roses" (Дъф Маккаган), "Jane’s Addiction" (Крис Чейни, Дейв Наваро, Ерик Ейвъри), "Pearl Jam" (Джош Клингхофър, Стоун Госард) и "Red Hot Chili Peppers" (Клингхофър, Чад Смит). Резултатът е 11 песни от човека, който отказа да влезе нежно в нощта ("Do Not Go Gentle Into That Good Night") в албума "Free" и отново се изправя безстрашно срещу самия живот в "Every loser".

Новият албум ще бъде наличен и като ограничено издание на винил, касети и CD-та.

Като част от издаването на "Every loser" Иги Поп предлага ексклузивно повторно стартиране на легендарния фензин „PUNK Magazine“ от основателя и легендарния редактор Джон Холмстрьом, с брой за Иги, който съдържа ексклузивно интервю с него. За пръв път Иги Поп се появява на корицата на "John Holmstrom Fanzine" през юли 1976 г.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.