Излезе класацията на най-продаваните игри в САЩ през септември

Pinterest LinkedIn +

Madden 12 е най-продаваната видео игра в САЩ през месец септември 2011 г., сочи представителната класация на NPD Group, генерирана на базата на физическите продажби на развлекателен софтуер за всички платформи. Ръгби играта на EA, базирана на шампионата на Националната футболна лига на САЩ, излезе на 30 август (3 дни по-късно в Европа) и още през първата седмица продажбите й са надхвърлили 1.4 млн. копия.

Втората най-купувана видео игра в САЩ за периода 28 август – 1 октомври 2011 г. не само излезе три седмици след Madden 12, но е Xbox 360 ексклузивна. Gears of War 3 дебютира под No.1 на Острова и очаквано се превърна в един от блокбъстърите на 2011 г. Същият статут има и сървайвъл хорър играта Dead Island на полското студио Techland, издадена за PC, PlayStation 3 и Xbox 360 на 6 септември.

Въпреки допуснатата грешка при рилийза на PC версията й в американското подразделение на Steam, Dead Island дебютира под No.1 в седмичната класация на дигиталната платформа на Valve и остана на тази позиция в продължение на 3 поредни седмици, а в допълнение към това стана една от най-продаваните на Острова.

На четвърто и пето място в септемврийския чарт на NPD са поставени още две спортни заглавия на EA - FIFA 12 и NHL 12, а веднага след тях се намира най-продаваната игра в САЩ за август – един от най-слабите месеци за американската гейм индустрия през последните пет години - Deus Ex: Human Revolution.

PS3 ексклузивната Resistance 3, LEGO Star Wars III: The Clone Wars, най-продаваната игра на всички времена - Call of Duty: Black Ops и последното допълнение във вселената на Warhammer 40,000 - Space Marine, са останалите четири игри от топ 10 на класацията.

Според данните за хардуерните продажби в САЩ, обработени от NPD, Xbox 360 продължава да е най-купуваната конзола от американските геймъри, продавайки 438 000 за изминалия месец. Продажбите на 3DS са в размер на 260K, а тези на Wii – на 240K. Sony все още не са обявили точния брой изкупени копия от PlayStation 3, чиято препоръчителна цена претърпя спад в размер на $50 за първи път от 2009 г. насам.

Сподели.