Излезе "How To Dismantle an Atomic Bomb” на U2

Pinterest LinkedIn +

На 22 ноември бе официалната премиера на едно от най-очакваните заглавия на годината, "How To Dismantle an Atomic Bomb” на U2. В навечерието на излизане на албумa, групата изненада всички медии и почитатели, като направи няколко концертни представления, на различни места из Ню Йорк Сити, съобщи www.cnn.com.
Говорителят на групата, Dennis Dennehey оповести, че журналистите са умишлено заблудени с информацията, че U2 няма да се подготвят предварително за концерта, чиято дата не е определена. Покачени на импровизирана сцена, върху ремарке на движещ се камион, музикантите свириха по улиците на града с най-натоварения трафик в понеделник, 22 ноември. Обиколката завърши с 45-минутно шоу до моста, свързващ кварталите Бруклин и Манхатън, за радост на повече от 3000 зрители, очакващи пристигането на рок звездите.

Екип оператори записа цялото шоу, което ще бъде използвано за създаването на видеоклип по песента "All Because of You". Концертът ще бъде излъчен по MTV в специално предаване на 10 декември.

"How To Dismantle an Atomic Bomb” е 11 студиен албум на U2 и първи от 2000 г., насам. Записан в Дъблин и Франция, за продуцирането му се събират Brian Eno, Steve Liliwhite, Daniel Lanoa, които имат основен принос в създаването на най-успешните албуми на U2 - “Joshua Tree” (1987 г.) и “Achtung Baby” (1991 г.).

Въпреки, че самото заглавие – “How To Dismantle An Atomic Bomb”, насочва към антивоенната тематика, албумът е пропит с лични емоции и болка, резултат от смъртта на Боб Хюсън, бащата на Боно, през 2001 г. Седмица след издаването, първият сингъл - агресивно звучащото парче “Vertigo”, застана на първо място в класациите на Великобритания, Ирландия, Дания и Италия. В САЩ той оглави Топ 40 на рок радиостанциите, като по този начин се превърна в най-успешния сингъл на ирландската четворка зад океана досега.

Световното турне в подкрепа на албума "How To Dismantle an Atomic Bomb” стартира на
1 март във Флорида. Според мениджъра на групата, Пол МакГинес, обиколката ще включи около 35 концерта в САЩ през пролетта, след което U2 ще се върнат за около 30 шоута по стадионите в Европа.

Албумът на U2 “How To Dismantle An Atomic Bomb” се издава в България на CD и MC в деня на световна му премира (22.11.04) от Вирджиния Рекърдс/Юнивърсъл Мюзик.Сподели.