Изкуствен интелект възкресява Елвис Пресли на лондонска сцена

Pinterest LinkedIn +

Премиерата на "Elvis Evolution" ще бъде в Лондон през ноември и ще даде възможност на феновете „да почувстват отблизо и лично“ присъствието на легендарния изпълнител по време на концерт.

В края на тази година феновете на Елвис Пресли във Великобритания ще могат да видят дигитална версия на Краля на рокендрола в реален размер. Зад проекта, който връща на сцената покойната американска суперзвезда, стои британска компания "Layered Reality", съобщава sky.com. Според авторите на проекта, в който ще се използва изкуствен интелект и холографска проекция, това ще бъде „първото в света потапящо изживяване на Елвис“. Те са получили достъп до хиляди лични снимки на певеца и часове домашни видеозаписи, което според авторите на шоуто е послужило като основа за създаване на "невиждани досега" изпълнения.

Според създателите представлението, озаглавено "Еволюция на Елвис" ("Elvis Evolution"), ще позволи на феновете да „общуват отблизо и лично“ с него чрез концертното изживяване – пренасяйки ги през възхода му към славата и към културата от средата на миналия век.

Спектакълът ще бъде представен на все още неназовано място в централен Лондон. Планирани са шоута и в Лас Вегас, Токио и Берлин. Проектът следва стъпките на "ABBA Voyage", в който аватари на шведските поп звезди се представят като техните човешки двойници в специално построена арена в източен Лондон. Американската рок група "Kiss" също разкри свои аватари, изобразяващи музикантите като супергерои.

Съобщението за шоуто на Елвис идва преди 89-ия рожден ден на иконата на 8 януари. Андрю Макгинес, основател и главен изпълнителен директор на "Layered Reality", сподели: "Еволюция на Елвис" е почит от следващо поколение към музикалната легенда. Елвис поддържа статута на суперзвезда в световен мащаб и хората по света вече не искат да се забавляват пасивно – те искат да бъдат част от забавлението. Това ще бъде преживяване, създаващо спомени...".
Сподели.