Баз Лурман обмисля биографичен филм за Елвис Пресли

Pinterest LinkedIn +

Въпреки че The Great Gatsby (Великият Гетсби) излезе преди по-малко от година, Баз Лурман вече обмисля кой ще е следващият му филм.

Режисьорът преговаря да застане начело на биографична лента за Елвис Пресли, върху която вече работи сценаристката на Saving Mr. Banks - Кели Марсел.

Warner Bros. са уредили правата върху всички песни от дискографията на Краля, така че Лурман да може да ги използва в продукцията.

Макар че още няма потвърждение от страна на съпругата на Баз - Катрин Мартин, е много вероятно тя да работи по дизайна на костюмите за филма, както и в предишните му ленти The Great Gatsby, Moulin Rouge (Мулен руж) и Romeo + Juliet (Ромео + Жулиета).

Все още неозаглавената лента за Елвис Пресли е един от възможните предстоящи проекти на режисьора. Лурман преговаря още за минисериала Napoleon, продуциран от Стивън Спилбърг, както и за адаптация на сериала от 70-те години - Kung Fu.

Във всички филми на Баз Лурман широката му музикална култура дава своето отражение, така че определено ще бъде интересно да видим как австралийският режисьор ще разкаже историята на Краля на рокендрола.


Сподели.