Ivor Novello Awards 2012 – номинираните

Pinterest LinkedIn +

Адел, Кейт Буш и PJ Harvey ще спорят за статуетката за Най-добър албум при разпределението на тазгодишните музикални награди Ivol Novello, които ще бъдат раздадени на официална церемония в Лондон на 17 май.

За първи път в над половинвековната история на наградите, наречени на един от най-популярните британски композитори, музиканти и актьори от първата половина на 20-ти век, номинирани в категорията за Най-добър албум са само изпълнителки.

Адел е номинирана за отличения с шест награди Grammy и две Brit Awards албум "21", изкупен в над 8 млн. копия само в САЩ, както и за Най-изпълнявана композиция – едновременно с Rolling in the Deep и Someone Like, и Най-добри музика и текст на песен – с Rolling in the Deep.

Ако спечели Ivor Novello за "21", което ще бъде определено чрез гласуване сред водещите британски и ирландски автори на песни, дял от статуетката ще спечели и продуцентът на албума, Пол Епуърт, тъй като е съавтор на няколко от парчетата, включени в него.

PJ Harvey е номинирана за своя далеч не толкова комерсиално успешен, но високо оценен от критиката концептуален запис Let England Shake, който й спечели втората Mercury Prize в кариерата й през 2011 г., а Кейт Буш – за 50 Words For Snow.

В категорията за Най-добра съвременна песен победителят ще бъде излъчен измежду Nero (Promises), Lana Del Rey (Video Games) и Джеймс Блейк (The Wilhelm Scream), a освен Адел, номинирани за Най-добри текст и музика на песен са Florence and the Machine (Shake It Out) и Ед Шийрън (The A Team).

През 2011 г., при раздаването на 56-годишни награди Ivor Novello, с най-много титли, включително за Най-добър албум, се сдоби британският рапър Plan B.

Сподели.