Ivor Novello Awards 2012 – победителите

Pinterest LinkedIn +

След като не успя да спечели Mercury Prize за Най-добър албум за своя втори студиен проект "21", обявен за най-продаван в света през 2011 г. и от началото на настоящата година, Адел не се пребори и за Ivor Novello в същата категория.

Въпреки че се сдоби с две от тези статуетки – за Най-изпълнявана песен на 2011 г. (Rolling in the Deep) и Автор на песни на годината, Адел отново претърпя поражение от PJ Harvey, чийто осми студиен албум – Let England Shake, издаден през февруари 2011 г., донесе на 42-годишната мултиинструменталистка нейната втора награда Mercury.

Адел изгуби и в категорията за Най-добра музика и текст на песен, където бе номинирана отново с Rolling in the Deep – тази статуетка отиде при Ед Шийрън, който подобно на нея спечели две от тазгодишните награди Brit.

Изгрялата в края на 2011 г. американска звезда – Lana Del Rey, също се сдоби с Ivor Novello, взимайки наградата на името на един от най-популярните британски композитори, музиканти и актьори от първата половина на 20-ти век в категорията Най-добра съвременна песен със своя актуален към момента сингъл Video Games.

С почетни награди при разпределението на 57-мите годишни Ivor Novello Awards се сдобиха Siouxsie Sioux (Вдъхновени), Марк Нопфлър (Цялостен принос) и Take That (Изключителен принос към британската музика).

Сподели.