Иво Димчев: 12 години живея с вируса на СПИН

Pinterest LinkedIn +

Популярният артист Иво Димчев сподели във Фейсбук, че от 12 години живее с вируса на СПИН.

Димчев разкрива още, че ще издаде нова книга, която ще се казва "ХИВ + Кис" и ще коментира състоянието му.

"ХИВ + Кис". Така се казва новата ми книга. Не повече от 80 страници, но по същество. За това как от 12 години живея с вируса на СПИН, защото веднъж пиян правих секс без презерватив в Хърватско. Колко от вас сте правили секс без презерватив, докато сте били пияни? Почти всички... :)) Както и да е. В България не се говори за СПИН. Незнайно защо. Предполагам по руски пример. Еми, НЕ Е срамно да си Хив Позитивен. 

Отдавна не се умира от ХИВ. Познавам хора които живеят с ХИВ от 35 години и изглеждат перфектно и имат перфектен живот. Освен това терапията те прави АБСОЛЮТНО безвреден. В България хората не са наясно с тези неща. А трябва. Защото в страната ни има хиляди българи, които живеят с ХИВ, но умират от СРАМ и крият дори от най-близките си. Това НЕ Е ОК! 

Не е ок също, че чакалнята на ХИВ отделението в София е точно един квадратен метър и хората през зимата висят на студа! Ще има книга, ще има и ДЕБАТ. Няма място за срам, още по-малко за вина. Но има много място за повече Информираност и повече Адекватност", гласи постът на Димчев.

Иво Димчев е пърформър артист, музикант, певец, автор на книги и изложби, хореограф. Излизал е на множество сцени. Лондон, Маями, Берлин, Австрия, Токио, София са малка част от дестинациите, посетени от Димчев. Дебютния си албум "Sculptures" издаде през 2017 г.

Сподели.