It's Crazy Clown Time! Медитирай с първия солов албум на Дейвид Линч!

Pinterest LinkedIn +

На 8 ноември прочутият американски режисьор Дейвид Линч (Twin Peaks, Eraserhead, The Elephant Man, Blue Velvet, Wild at Heart) ще издаде първия си солов албум - Crazy Clown Time, включващ 13 парчета с общо времетраене от над един час, в едно от които участва гост-вокалист в лицето на Karen O (Yeah Yeah Yeahs).

Записан от Линч, чиито са всички останали вокални линии и някои от китарите, заедно със звукозаписния инженер Дийн Хърли (Dean Hurley), който е изсвирил партиите на барабаните и допълнил китарния саунд, Crazy Clown Time е експериментален проект, в чиято основа е интереса на 75-годишния кинематографист към възпроизвеждането на звуци и любовта му към музиката (и в частност към блуса), която, по собствените му думи, дължи на Анджело Бадаламенти (Angelo Badalamenti).

Отличен с награда за цялостен принос от World Soundtrack Awards през 2008 г., Бадаламенти работи за първи път с Линч по продукцията на четвъртия му пълнометражен филм Blue Velvet (1986 г.), а сред опусите му са партитурите към още няколко негови ленти, в това число Twin Peaks и Mulholland Drive.

Дейвид Линч започва да свири на китара сравнително късно – едва преди десет години, и е категоричен, че не свири добре, за разлика от сина си. Името на албума, чиято музика е написана изцяло от него и Дийн Хърли, идва от една от песните, включени в него, а сред останалите заглавия в траклиста са Pinky's Dream (с Карен О), Stone's Gone Up, Speed Roadster, Noah's Ark, Strange and Unproductive Thinking и др.

Целият запис с времетраене от над един час може да бъде прослушан в Soundcloud, където е публикуван легално от Sunday Best.

В момента Дейвид Линч работи по документален филм за Maharishi Mahesh Yogi, както и по нов пълнометражен игрален филм, за който към момента не разкрива каквито и да било подробности.


Сподели.