Деймън Албърн и Flea (RHCP) с общ дъб проект, издават албум (Аудио)

Pinterest LinkedIn +

Идейният двигател на Gorillaz и Blur - Деймън Албърн (Damon Albarn) има нов страничен проект с басиста на Red Hot Chili Peppers – Flea, както и с барабаниста на The Good, The Bad & The Queen Тони Алън (Tonny Allan), с когото свири от години - Rocket Juice and the Moon.

Наскоро сформираното трио ще издаде своя дебютен албум в началото на 2012 година, който ще носи същото име.

В интервю за ирландски ежедневник, 43-годишният Албърн, провъзгласен за четвъртият най-велик фронтмен на всички времена в националното проучване на Q Magazine, проведено през 2010 г., разкрива, че името на Rocket Juice and the Moon, чиято музика се базира на споделения им афинитет към афробийт легендата Фела Кути, не означава нищо конкретно и дори не е измислено от него или двамата му партньори.

"Човекът, който направи дизайна на обложката ни, беше сложил това име и ми се стори идеално, тъй като винаги е доста голямо предизвикателство да измислиш име на друга банда".

На 7 ноември Албърн ще издаде през култовия лейбъл Warp Records още един нов дългосвирещ запис, осъществен с група музикални продуценти (като Dan the Automator, Marc Antoine, Totally Enormous Extinct Dinosaurs и Kwes) в Конго и наречен Kinshasa One Two. Записът включва 14 композиции и вече излезе в дигитален формат, а всички приходи от продажбите му ще бъдат предоставени на организацията Oxfam.


Сподели.