Италианско участие в борбата за наградите в музикалния конкурс на "Откритие 2015"

Pinterest LinkedIn +

За участие в 24-тия международен музикален фестивал "Откритие 2015" Италия изпраща едни от най-големите си млади надежди в поп музиката - финалистa от 65-тото издание на фестивала Sanremo в категорията "Нови предложения" Мануел Финоти и вокалното трио Monnalisa.

Зад името Monnalisa стоят вокалистите Чикс, Сам и Марта. В Италия са известни с успешните си интерпретации в стил соул, джаз, фънк и блус на любимите за няколко поколения италианци класически композиции на Тото Кутуньо, Ricchi e poveri, Ал Бано, Адриано Челентано, Джани Моранди.

Успехът на проекта Monnalisa е моментален. Само за няколко месеца музикантите от триото се превръщат в едни от най-търсените артисти за концерти в Торино, Милано, Рим и Венеция. Само година след създаването си през 2012 г. в биографията на групата влизат завидните над 100 концерта. Музикантите са специални гости на много събития, сред които са фестивалите St.Vincent, New Voicec, Sanremo.

Известността им излиза и извън пределите на Италия. Зад гърба си Monnalisa имат концерти във Франция, Германия и Швейцария при пълни зали. Публиката и критиката са единодушни, че успехът на италианското трио се дължи не само на нестандартния подход при прочита на класическата италианска поп музика, но и на блестящите изпълнителски качества на всеки един от музикантите поотделно. На "Откритие 2015" Monnalisa ще предложи фънк парчето "More than this", продуцирано от Джани Валино.

Другото италианско "Откритие", което ще атакува наградите на феста във Варна, е Мануел Финоти - ученик на известния италиански композитор и изпълнител Марко Наполи. В кариерата си певецът има няколко известни поп парчета, записани с рапъра Кристиан Милани в рамките на съвместния им творчески проект Fifty-fifty. С една от композициите в този проект изпълнителите стават финалисти на фестивала Area Sanremo 2011 – това е конкурсът за изгряващи звезди на Италия, който е лицензиран да извършва селекциите за Sanremo Fest сред дебютантитe.

Мануел Финоти е сред 60-те финалисти на 65-тото издание на фестивала Sanremo в категорията "Нови предложения" с парчето Post Scriptum. Сред специалните гости на фестивала е и дуото Хит Итали, които гастролират заедно с Ricchi e poveri, Ал Бано и Умберто Тоци.

Сподели.