Финалисти от Евровизия и Сан Ремо се срещат на сцената на "Откритие 2015"

Pinterest LinkedIn +

Талантливи музиканти от Европа ще мерят сили на сцената на фестивала "Откритие 2015".

"От 47 песни на млади композитори от 23 държави по света селектирахме 18, които ще чуем премиерно във Варна", разказва Доно Цветков, организатор на събитието. Той разкри още, че тази година съпътстващата програма на фестивала ще започне месец и половина преди големия международен финал.

В партньорство с Икономически университет - Варна, "Откритие 2015" ще представи любими български музиканти. В края на април почитателите на латино ритмите ще имат възможност да се насладят на концерт на Tumbaito.

Традиционно във фестивалната програма "Откритие" АРТ ще бъде включена изложба на млади художници, "Творческа работилница" – майсторски клас за млади изпълнители, ще бъдат представени филмът и книгата за АББА на журналиста Георги Тошев, меломаните ще могат да видят филми за популярни български творци, ще се организира кръгла маса за проблемите с авторските права.

За втора година ще се проведе и международният радио конкурс за песен, в който миналата година гласуваха над 300 000 слушатели на международни радио станции oт 10 държави. Големият финал на "Откритие 2015" ще се състои на 16 май, когато певци и песни ще премерят сили в двата международни конкурса – за песен и изпълнител.

Сред изпълнителите, чиито успешни кариера започнаха от "Откритие", са лауреатите на фестивала Миро и Галя (Каризма), Деси Добрева, носителката на Грами - Джия Руа и други. В историята на "Откритие" са записани гостувания на Филип Киркоров, Ингрид, Силвия Медзаноте, Джон Лоутън, Фабрицио Фаниело, Лудвиг Галеа, Лука Сепе, Love Italy Band и цяла плеяда български поп, рок, джаз и естрадни звезди.

Сподели.